Cramo

2 dagar på Cramo har det varit nu. Lite rikare har jag blivit i alla fall. Tack och lov!
Gårdagens konstaterande från mig när jag tittade i kalendern för nästa år:
-Långfredagen är en fredag..

Träningen igår gick bra. Var skönt med en träning som gick bra, tycker jag!

Nu är det slut på jobbandet för i år och för detta jullovet. Nu kommer högsta prioriteten ligga på körkortsteorin. Jag måste klara det!

Imorgon är det nyårsafton.

Får panik snart. Måste utomlands. Måste till Thailand. Måste verkligen det. Nu!

elinvictoriastenvall

Träning. Brand.

En trött Elin åkte ifrån Daniel och åkte med buss till träningen som var i Skövde. Väl i Skövde gick jag av bussen på sandtorget. Gick in på konsum för att köpa en banan. Gick över Hertig Johans Torg. Gick precis bredvid fontänen. Gick till Inter Sport för att kika. Gick till idrottshallen där träningen skulle vara. Bytte om det sista och la mig på en bänk i omklädningsrummet och sov. Efter en stund kom det några bland annat Lollo. Hon började prata om att det luktade brandrök lite här och var i Skövde. Och sen började hon prata om en brand. Jag undrade vad det var för brand och då berättade hon massvis.
Oj tänkte jag. Jag gick ju av på Sandtorget och var till och med inne på Konsum! Sedan gick jag mot fontänen. Och jag såg inte och kände ingen lukt av det. Helt otroligt Elin Stenvall att du kunde missa detta! Jag gick nog i min egna värld skulle jag tro. Men ändå, helt otroligt att jag missade den!

Träningen gick förövrigt riktigt dåligt. Bara att ta nya tag!

es

Bad

Sovmorgon!

Vi skulle spendera eftermiddagen/kvällen i Skara och natten i Daniels hus.

Med bil och buss tog vi oss till Skara. Therese skulle vi till och umgås med henne och Jonatan. Tv-spel som jag och Therese var väldigt duktiga på spelade vi till en början med. Sedan blev det nya Bondfilmen som gällde. Jag fattade inte riktigt vad den gick ut på.
Maten vi fick var god. Kyckling och pasta. Mums!
Kvällens huvudnummer var att bada i tunnan! Mysigt och skönt var det. Blev dock lite kallt när jag skulle springa på toa. Men det var bara att springa tillbaka till tunnan efter toabesöket och värma sig igen.
Alla gick ur tunnan förutom jag och Therese som satt kvar och pratade. Vi pratade om allt möjligt. Men de andra ville att vi skulle gå in och spela kort med dem så det var bara att gå ur den varma tunnan och gå in i huset. Där blev det plump. Daniel plumpade inte en enda gång och jag plumpade mest så jag förlorade.
Bussen tog mig och D hem till honom där vi somnade.

elinvictoriastenvall

Annandag Jul

En annan dag. Annandag jul.
Mormor, morfar, Helene, Fredrik, Disa, Alfred och Farfar kom på besök. Mat och efterrätt stod på planeringen.
Efter mycket mat, filmtittande och efterrätt var magen ganska proppmätt!

En annan dag. En annan dag. En annan dag. Annandagen är en annan dag. För två år sedan var vi i Thailand. Då var det två år sen tsunamin tog med sig det vackra Thailand och för många människor ner i havet. Det var lite kusligt att besöka Phi Phi öarna på årsdagen. Folk grät, det var bilder överallt på personer som hade dött, det satt före och efter bilder av hotell. Det är helt otroligt vad vågen gjorde.

helt otroligt. före-efter tsunamin

Trots detta var vår annandag i Thailand en lyckad dag. SNORKLING! Jag kommer alltid att komma ihåg känslan av att ligga i vattnet med fiskarna. Fiskarna hade många olika fina färger och bet mig lite då och då. Jag tror de tyckte om mig.

Thailand -06/07 vill tillbaka nu


På kvällen på annandagen år 2008 kom en viss Daniel hit och spenderade natten i min säng. Han doftade päron för att jag hällde mitt lokavatten på honom stackaren. Det blev kallt men jag fick en kram så att jag blev varm igen.


elinvictoriastenvall



Juldagen

Juldagen, spenderades med sovmorgon. Senare på dagen blev det en långpromenad med Maria. Tänk vad tiden har gått fort sedan vi var i Thailand. Det är hela två år sedan. Tiden går för fort, alldeles för fort.
På kvällen blev det Bio med Daniel, Viktor och Martin. Australia underhöll oss i 2 tim och 45 min. Eller underhöll och underhöll, jag vill snarare kalla det fördrev vår tid. Filmen var inte så bra. Början var bra men sen blev den bara seg och utdragen. Men en trevlig kväll blev det i vilket fall som helst. Tack!

elinvictoriastenvall

Julafton

Julafton. Jag hade ställt klockan för att gå upp och ta en långpromenad. Klockan ringde, men jag insåg ganska snart att det var omöjligt att ta sig ur sängen. Jag ställde fram klockan till kvar över 8. Klockan ringde igen och även denna gång insåg jag att det var omöjligt att ta sig upp. Det var ju själva julaftonsmorgon så jag kunde faktist unna mig en sovmorgon trots allt tänkte jag. Men så mycket till sovmorgon blev det inte. Alla God Jul sms började strömma in tills pappa kom upp och sa godmorgon. Det blev frukost, dusch och iordningfixande. Vi skulle in till Moster Helene i Skövde.
Som vanligt var jag klar sist och ja, vi blev försenade! Ganska vanligt faktist.

I Skövde blev det dans kring granen, mat, Kalle Anka och självklart paketöppning till toner av julmusik och fyra små barn. Undertiden min näsa och mina ögon kliade och luftrören inte var som de skulle tack vare granen firade vi jul. Plötsligt såg vi, DET SNÖADE! Små vita flingor föll ner mot marken.





















Många fina Julklappar blev det. Seriösa och mindre seriösa. Jag fick som väntat decilitermått och andra mått i rostfritt stål. Nu är det bara en lägenhet som saknas. Haha.
Fick många fina julklappar av släkten. Tack Danielgubben för armbandet. Jag tycker om dig.

Hemfärd stod på schemat. Vi skulle hem och testa soda streamen som vi köpt till mamma för att vi själva ville ha en. Vattnet smakade gott. Vi fick extra energi och tog en promenad upp till Familjen Johansson. Där fick jag en julklapp av min Maria Johansson. Tack så mycket!
Mia räknas också till min släkt. Vi är ju systrar. Tänk för två år sedan. Då var vi i Thailand ihop. Bättre Jul har jag aldigt haft. Det var underbart!

Julaftonen blev bättre än väntat. När jag kom hem från Majsan så somnade jag ganska fort. Jag var trött efter en lång och händelserik julafton.

 

God Jul
elinvictoriastenvall

Danföredopparedan

Dagen före julafton.
Upp tidigt på morgonen och åka till jobbet. Jobbet bestod av att slipa, skrapa, måla. Så var den liften ny och snygg igen! Sedan blev det att köra lite liftar, vilket var roligare. Mamma och Pappa hämtade oss och vi åkte hemåt. Vi skulle nämligen få besök av min moster från skåne och hennes familj + Disa och Alfred. Pannkakor mättade våra magar och en film mättade våra ögon.

På kvällen var det dags för spelkväll med familjen. Jag, pappa och Martin åkte in till staden för att köpa ett spel. Köpte julklapp till Martin också. Bättre sent än aldrig brukar det heta.

Väl hemma igen blev det spelkväll. Den ledde till mycket skratt. Familjen kan vara ganska rolig ibland.
Jag somnade ganska skönt. Julafton var nära nu.


ES

danföredanföredopparedan.

Snart julafton. Ingen julstämning alls.
Körlektion på morgonen som gick bra. Körkortet är det jag ser fram emot mest av allt just nu.
Efter körlektionen var det jobb på Cramo som gällde. Det blev till att sopa hela golvet och sedan börja slipa och skrapa på en lift vi ska måla imorgon. Det kanske inte är världens roligaste jobb, men pengar är det. Det behöver verkligen jag!
När jag kom hem från jobbet så berättade min mamma för mig att pappa har fixat en ringklocka utanför ytterdörren på vårt hus. Detta har tagit honom över 10 år att fixa. Vi renoverade nämligen för 10 år sedan. Mamma tyckte att jag skulle testa den nya ringklockan, vilket jag också gjorde.
Vad är det här?! Det var den första tanken som slog mig. Ringklockan spelade bjällerklang istället för en vanlig pling signal. Mamma stod och skrattade. Jag höjde på ögonbrynen. Ja, det är sant att denna signal spelas när någon ringer på dörren. Min far är helt knäpp, men det vi redan. Haha.
Vi får hoppas på att ingen kommer hit och hälsar på. Då slipper jag att skämmas.
Nu ska jag snart krama kudden. Imorgon blir det jobb igen. Då är det dan före dopparedan.
elinvictoriastenvall

Fjärde advent

Idag är det fjärde advent. Sovmorgon till kvart i 11. Skönt!
Gick upp och pluggade lite teori. Det gick bra.
Blev städande på rummet, vilket behövdes!
Jag och pappa tog en promenad idag. Vi gick 8 km. Det var skönt och väldigt välbehövligt! Hoppas på mer promenader i veckan.
En sockerbagare, han bor i staden...
Senare blev det pepparkaksbak med min lillebror. Eftersom att han är så dålig på att baka pepparkakor så gav han upp efter att ha fyllt två plåtar. Jag däremot bakade många pepparkakor. Jag fixade även glasyr på många av dem. Det var ganska svårt och kladdigt. Men några pepparkakor blev trots allt ganska fina.
Imorgon är det körlektion och jobb som gäller. Tisdag är det också jobb. Måste tjäna lite pengar nu. Var pinsamt när pengarna på kortet inte räckte när jag skulle betala pappas julklapp.
Snart blir det sova. Sov så gott.


elinvictoriastenvall


pepparkaka
hjärta älskling.

Det första av lovet

I fredags var det provdag. Vi fick tid cirka en timme på oss i skolan att plugga på till provet, men att spela kort är mycket roligare tycker vi. Vi spelade några omgångar med 7:an. Sen satte vi oss och Gjorde provet. Det gick ganska bra för mig tror jag. Skrev en hel del.
Det blev en väntan tills vi kunde gå till maten och då blev det kortspel igen. Klockan 11 var det mat. Den smakade gott.
Nästa station var bowlinghallen där 16 personer av alla i klassen spenderade lite tid. Det var väldigt kul, det får göras om igen! Jag och Sabina vann alltihopa om vi lägger ihop våra poäng. Jag tycker vi borde få det, vi är ju trotsallt födda på samma dag.
Efter bowlingen blev det mys hos Sandra. Pepparkaksbak, film, spel och prat. Det var mycket roligt. Detta måste också göras om.
20.20 gick jag och Daniel på en buss. Dödens väg som jag kallar det tog oss hem till Daniel. Där blev det film och sova. Du är helt underbar gubben.

Klockan ringde tidigt på morgonen. Vaknade av den men valde att inte reagera. Jag ville inte vakna. Jag ville inte gå upp. Jag ville ligga kvar några timmar till. Ville vara kvar nära dig. Efter ett tag fanns det inget annat val än att gå upp. Jag var tvungen att hinna med bussen till träningen. Just då hade jag ingen lust att träna men det ändrades när jag väl var på träningen. 2 timmar futsal stod på schemat. Det blev riktigt kul. Det gick bra för mig och det kändes jättebra!

Efter tränigen blev det en promenad i det regniga vädret ner mot stan. Där skulle jag möta lillebror och vi skulle leta julklappar till varandra och till vår pappa. Jag fick en julklapp på morgonen av Daniel. Den ligger i en påse i mitt rum nu. Jag får inte öppna påsen innan julafton. Det har jag inte gjort heller. Inte än.
Jag och lillebror hittade inte något vi ville ha. Eller jo, det gjorde vi. Men inte inom rimliga priser för att vara julklapp till varandra. Till pappa hittade vi däremot en julklapp. Hoppas han blir glad.

På kvällen var familjen bjudna till familjen Linder. Familjen Fransson var också där. Mamma var sjuk så hon låg hemma i soffan. Men tre fjärdedelar av familjen åkte till familjen Linder. Där blev det mat, glögg, glass och skratt. Jag måste bara påpeka att jag och Josse utlkassade Fransson, Niklas, Martin och Johanna första spelomgången. Martin och Niklas var sämst. Ett gått skratt förlänger livet.

En bättre start på lovet hade jag inte kunnat tänka mig!

elinvictoriastenvall

Torsdag

Näst sista dagen i skolan innan lovet. Kvalitetsteknik hela dagen. Vi hade redovisning om det vi jobbat med. Vi fick en julklapp av Volvo Povertrain, en stekpanna med tillbehör! Nu är jag redo att ta stora steget och flytta hemifrån. Nästan i alla fall. Det saknas bara en lägenhet och pengar.
Början av kvällen ängnades åt idrottsinlämningen. Resterande tid  tränade jag fotboll. Det är kul och det känns bra. Något plugg för kvalitetsprovet blev det dock inte.

/E

Sista dagen

Idag, Onsdagen den 17 december 2008 var den sista dagen på västerhöjd detta året. Mycket skönt! Förövrigt var det sista dagen för mig, Sabina och Jonatan på västerhöjd som 17-åringar! YEAH!

Skolan idag har gått bra. Det har faktist varit en bra dag trots svenskaprovet. Provet gick bra för mig. Kändes i alla fall jättebra när jag lämnade in det! Ett till av alla måsten är klart!
Efter skolan blev det staden en liten stund med Gita, Sabina och Jonatan. Imorgon åker Gita långt ifrån mig. Väldigt långt. Hoppas hon får det väldigt bra för det är hon värd! Jag kommer att sakna henne!
Klockan 3 var det dags för körlektion. Körlektionen gick faktist väldigt bra med ett undantag. Men det var bara klantigt. Jag tycker om att åka runt i en bil. Att få köra själv. Jag längtar tills jag tar körkort. Jag kommer att skrika av glädje och jag kommer att flyga iväg av lycka. Jag längtar!
När den trivsamma stunden i bilen var över promenerade jag till en bänk och letade efter min plånbok i min stora väska. Jag skulle ju köpa en julklapp. Den låg underst i väskan och när jag hittat den såg jag Jonatan och hans bror Johannes framför mig. De är lika varandra tycker jag. I sättet framförallt.
De gick med mig och köpte julklapp till Daniel. Jag hoppas att han kommer att tycka om julklappen.
Mamma kom till staden och vi gick runt och tittade lite. Det är mysigt i stan när det är mörkt ute.

Nu sitter jag här och pluggar kvalitetsteknik och hjälper pappa med att ladda hem musik till honom.
Är väldigt trött. Ska sova tidigt idag. Hoppas jag.

Jag är avundsjuk på Sabina har jag kommit fram till idag. Till en början med när hon sa det så tänkte jag bara att det var kul. Men ju mer jag funderat under dagen har jag blivit mer och mer avundsjuk. Nu när jag sitter och pluggar och lyssnar på musiken blir jag ännu mer avundsjuk! Ja, det är så att hon ska på Chris Brown i Januari!! Fusk.

You've changed my whole life,
 don't know what you're doing to me with your love.
I'm feeling all superhuman you did that to me,
a superhuman heart beats in me,
nothing can stop me here with you.
Superhuman.

/Elin

Väldigt frusen

Gårdagen var det fotbollsträning. Riktigt skönt att ha kommit igång igen! Kul var det.
Idag har jag träningsverk i rumpan.

Kunde inte sova inatt. Blev cirka 4 timmar sömn. Frös som bara den trots mysisbyxor, tossor, t-shirt, två tjocka tröjor, filt och täcke. Nu ligger termobyxorna bredvid min säng och väntar ifall att jag fryser lika mycket inatt. Det hoppas jag inte på.

Kvällen har gått åt till att vara i stan och leta julklapp och sen vara hemma och plugga till svenskaprovet vi har imorgon.

Nej, nu väntar termobyxorna bredvid sängen och jag är trött.
Godnatt.

/Elin

Plugg,plugg,plugg

jonatans bild
jonatans bild

Plugg, hela dagen lång. Nästan. För mycket plugg har det blivit i alla fall. Efter 14 handskrivna A-4 sidor om språkhistoria är jag ganska trött på att plugga. Har kemi och matte kvar tills imorgon. Men har ingen ork, ingen lust, ingen kraft. Det har varit en dålig dag det här. En mycket dålig dag. Jag vill bara att denna dagen ska ta slut så att en ny kan börja. Jag vill lägga den här dagen bakom mig.
Det har inte varit mycket positivt med den här dagen. Okej, jag har pluggat svenska så att jag kan träna imorgon, det är väl det enda.
Fotbollen saknar jag. Ska träna imorgon och då ska det gå bra! Det är en ny dag, nya förutsättningar, nytt hopp.

vänner är väldigt, väldigt bra
daniel också



/Elin

Lördag

Lördag, 13/12. Volvofest.

Alarmet på mobilen ringde, dags att gå upp. Drog upp rullgardinen, OJ! Det var helt vitt ute. Snö! Jag bestämde mig för att gå ut senare under dagen och gick och åt frukost. Frukosten var god och jag satt själv och åt den. Mycket skönt!

Jag började räkna ner tiden inför festen. Det var många timmar kvar så jag kunde ta det lugnt. I min garderob hängde min fina klänning jag skulle ha på mig på kvällen. Jag skulle kanske prova den?
Jag provade den. Jag skrek till. Jag fick smått panik. Såhär kunde jag inte gå ikväll. Klänningen var alldeles förstor! Jag ringde till mamma. Hon sa att hon skulle sy in den. Jag andades ut.

Medan mamma sydde in klänningen var jag ute i snön. Det var blött. Jag blev grosad. Det var kallt. Burr!
Efter lite trixande från mammas sida så hade klänningen blivit insydd. 8 cm! Oj. Tack för hjälpen mamma!

Det började på 40 års kalas hos min mosters man Fredrik. Där åt jag pannkakor med mina två småkusiner.
Sedan bar det iväg mot Sandra. Förfest. Twisterspel bestod början av kvällen av. Kul var det! Vi fick ett telefonsamtal nerifrån Volvohuset. Det var ganska dött där. Vi promenerade ner och livade upp stämningen.
Festen var till en början med väldigt rolig. Alla var glada och allt var roligt. Musiken spelades och vi dansade. Många dansade.
Sedan kände vi konstig lukt. Otroligt omoget säger jag bara. Det kunde ha slutat hur som helst. Helt sjukt.
Kvällen var kul med vissa undantag.

/E


Luciatåg

Natten går tunga fjät.. aj! Där fick vår lucia stearin på ryggen. Trots det så fungerade luciatåget bra. Jag hade ingen röst men det löste sig ändå. Äntligen är lucia över. Det har varit ganska roligt men väldigt krävande att ha ansvar för det. Nu har jag haft det en gång och det har jag aldrig mer! Nästa år blir det att sitta tillbakalutad i stolen och titta.

Dagen i skolan var okej. Efter skolan blev det en tur på stan med Svärd. Jag hjälpte honom med julklapp till Marina.
Vi åkte till den nyfikna Marina och åt smörgås med julskinka på och drack varm choklad. MUMS!
Kvällen spenderade vi i Oskars soffa med alla människor framför idol. Trevligt var det.

/E

11/12-08

Va? Var det någon som sa något? Vad sa du? Japp, ännu en dag med dessa frågor. Idag har jag kunnat prata lite i alla fall.

FOKUS! Mina damer och herrar. Ja, förmiddagen spenderades av att höra dessa ord. Bara imorgon förmiddag kvar med den människan. Men den förmiddagen blir inte lång för imorgon på morgonen är det luciaframträdande. Efter luciaframträdandet så ska vi städa vilket ska göras väldigt noga för en gångs skull. Kanske ska jag be dem som inte är med i luciatåget att slänga papper på golvet så det tar längre tid att städa. Jag får fundera på detta.

Eftermiddagen spenderade vi på Volvo PV. Där var det roligare! Bussen från Östra gick 15.10 och självklart har vi snälla lärare som låter oss åka med den. Det blev lite filosoferande nere på rese i väntan på bussen hem. Bland allt folk som gick fram och tillbaka, sprang hit och dit och inte visste var de skulle så dyker Bert Karlsson upp från ingenstans. Sabina fick sig en knuff av mig och även hon såg Bert. När jag tänker efter så har jag hans autograf här hemma. När jag var minde ville jag ha den snyggaste och mest värdefulla handbollen. På handbollen samlade jag autografer. Självklart har jag autografen av Bert på den. Om jag letar så tror jag att jag kan hitta handbollen. Idag skrattar jag bara åt hur jag resonerade när jag var mindre. Men jag kanske inte var så dum ändå. Min handboll som är full av autografer kanske blir värd mycket pengar i framtiden. Vem vet. Jag får nog ta och leta upp den.
En stund senare såg jag och Sabina en kille komma gående med en resväska. Vi följde han med blicken båda två. Han kollade mot oss och följde våra blickar. Jag och Sabina tittar mot varandra. Ja, vi visste båda vem det var. Idol Robin! Han var snygg i verkligheten. Mycket snyggare än på tv.
Klockan blev mycket och det blev att jag fick skynda mig till bussen.

11 december 2008. Om en månad är det Januari, 11 januari 2009, vilket innebär att jag och Sabina fyller 18 år. Tänk, 18 år av livet har gått. Jag är snart 50 år också. Tiden går för fort, alldeles för fort.

Snart ska jag åka till kära Åbrovallen och titta på vår träning i Ulvahallen. Vill träna, men nej jag får inte. Sen blir det sova tidigt ikväll. Halv 7 imorgon bitti planeras det att jag ska vara i Skövde. Tidig sömn, tidig uppgång.

"Det mest positiva med att det är måndag är att det är en vecka till nästa måndag". Det är ett citat av ingen mindre än Jonatan! Han är smart ibland vill jag lova.


/Elin

Onsdag

Va, vad sa du? Det är en mening jag har hört ganska mycket av denna onsdag. Min hals är inte riktigt som den ska vara. Men jag mår inte dåligt i alla fall vilket är väldigt skönt. Dock behöver jag en textremsa som visar vad jag säger. Folk har nämligen väldigt svårt att tyda min röst.

Ett tag efter skolan idag drack jag varm oboy hemma hos Marina. En viss Niklas var där och gjorde henne sällskap. Trevligt var det. Senare bar det iväg mot Arenan. Det var innebandymatch mellan de oranga och de svarta. De svarta vann. Niklas förlorade. Så mycket tittande på matchen blev det dock inte. Det blev mest prat med Marina, Josephine och Johanna.

Nu sitter jag med varm oboy bredvid mig och pluggar svenska. Orkar inte ha kvar allt att göra i helgen så det är lika bra att ta tag i det. Eller försöka i alla fall.

Imorgon, 11 december 2008. Det är en stor dag. Väldigt stor dag. Endast en månad kvar till min och Sabinas 18-års dag. Tiden har gått fort, kanske nästan lite för fort. Snart har jag gått halva tiden på gymnasiet också. Var tar tiden vägen? Det sägs att tiden går fort när man har roligt så jag har troligtvis haft väldigt roligt för tiden har bara sprungit iväg. Eller tiden kanske är rädd för mig. Det är kanske därför den springer iväg. Kanske är det jag som jagar tiden och jag hinner aldrig ikapp den? En dag kommer jag att hinna ikapp tiden. Men den dagen hoppas jag inte kommer att inträffa på väldigt länge.

d



/Elin

punkt

Helt sjukt. Ja, det är helt sjukt. Det mest oväntade jag kunnat tänka mig. Det känns inte bra. Inte bra alls.



Kurerat mig som jag skulle göra har jag självklart inte gjort. Jag gick ut och gick istället. Var nog inte så smart.

/E

Tisdag 9/12

Natten går tunga fjät, Julen är här, Staffan var en stalledräng, Rudolf med röda mulen. Toner av bland annat dessa sånger ekade i öronen denna tisdagsmorgon. Tonerna var både vackra och mindre vackra. Min röst var inte den bästa att ha idag när jag har hand om lucian. Efter en natt med hostande var den ganska sliten, vilket också hördes. Har väl inte mått toppen idag. Men lucian gick väl bra sista gången vi körde igenom det. Med tanke på att vi är runt 30 personer i luciatåget så är det inte det lättaste för alla att vara tysta samtidigt. Trots att jag har ansvaret så är det någon annan som gärna vill strukturera upp allt själv.
Men mycket skratt blev det. Hoppas bara det blir bra på fredag.

Samhällsprov hade vi idag också. Efter att ha svarat mer eller mindre rätt på de 19 frågorna lämnade jag in provet. Ett till av alla måsten är avklarade! Nu är det bara en jobbig sista vecka som väntar. Sen är det ett efterlängtat lov som följer.
På engelskan tittade många i klassen på Kung Fu Panda. Enligt Gita är pandan en blandning av mig och Sabina. Hur detta ska tolkas vet jag inte.

Efter skolan åkte jag och Maria och tittade på lägenheterna vi ska flytta in i någon gång i framtiden. Jag längtar. Tänk att kunna göra precis som jag vill. Kommer att vara skönt att ha Maria på andra sidan väggen ändå. Hon behövs! Men mitt största problem kommer att vara vem som ska göra frukost till mig. Tänk att inte få den serverad på morgonen. Ingen tallrik med gröt som står på köksbordet när jag kommer in i köket. Ingen som plockar in mjölken i kylskåpet efter mig.
Men jag hoppas jag kommer att klara mig ändå.

Snart är det lucia, snart är det Volvofest, snart är det tredje advent, snart är det jullov, snart är det fjärde advent, snart är det julafton! Julafton innebär att jag kommer att ha småkusiner runt om mig som kommer att slita i mina armar och ben. Inte en sekund kommer att vara lugn. De kommer att se alla julklappar som ligger under granen, granen som jag inte tål. De kommer att tävla om vem som får den största julklappen. Julklappar ska köpas till nära och kära. Jag vet själv inte vad jag önskar mig i julklapp. Alla frågar hela tiden och jag har ingen aning. Jo, en Ferrari vill jag ha som jag kan köra så fort jag tagit körkort. Men det är ingen realistisk önskning. Det är mer en dröm. En dröm som är väldigt långt bort. Men någon gång i livet ska drömmen om en Ferrari bli sann. Frågan är bara när.

Julklappar.. Många frågar mig om råd till vad de ska ge sin flickvän, vän eller syskon i julklapp. Jag har kommit med många bra idéer tycker jag. Men jag vet själv inte vad jag ska ge till min pojkvän, några av mina vänner och min lillebror i julklapp. Varför alltid denna ångest? De betyder hur mycket som helst för mig. Jag vill visa dem det.

Jag ska kanske ta och kurera mig lite med film och något varmt att dricka så jag mår bättre imorgon. Eller varför inte börja på en inlämning som ska vara inne i nästa vecka!
Jag föredrar nog det förstnämnda.

hjärta


Måndag

Måndag. Måndag är alltid en måndag. Hur jag än vrider och vänder kommer veckans första dag alltid att vara en måndag. Det mest positiva med att det är måndag är att det är en vecka kvar tills nästa måndag. Det är skönt. Jag tycker inte om måndagar. Denna måndagen har jag spenderat den mesta av tiden i skolan och hemma med samhällskunskap. Imorgon är det prov. Det enda jag får göra är att hålla tummarna. Har kikat igenom Gitas PowerPoint och Jonatans anteckningar. Tack snälla ni! Ska läsa allt snart igen.
Jag och Gita gjorde vår redovisning i svenskan idag. Skulle egentligen haft på onsdag men vi ville bli av med den så vi improviserade igenom hela. Skönt att ett av alla måsten innan jul är borta!
Jag åkte till träningen förut och lämnade över övergångspapper. Nu ska jag bli hel Ulvåkerspelare igen, inte Fagersanna i Futsal. Jag saknar fotbollen något enormt. Hoppas kunna träna på torsdag.
Dags att ta tag i livet igen och krama samhällkunskapsboken. Den lär bli min sängkompis natten lång.



/Elin